c S
Gabrovec se bo pritožil na imenovanje nove direktorice celjske bolnišnice 07.02.2018 09:42 Celje, 07. februarja (STA) - Član sveta celjske bolnišnice Branko Gabrovec, sicer član SD, se bo pritožil na imenovanje nove direktorice bolnišnice Margarete Guček Zakošek, ki je članica SMC. Gabrovec je danes za STA dejal, da se bo pritožil, ker ga je razpisna komisija nezakonito izločila iz postopka. Po mnenju komisije namreč naj ne bi imel dovolj vodstvenih izkušenj.

Gabrovec, ki je zaposlen na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, je pojasnil, da je komisiji predložil tudi pravno mnenje, da izpolnjuje vse pogoje glede vodstvenih izkušenj tako na delovnem mestu kot v drugih dejavnostih. Napovedal je tudi, da zapušča svet zavoda celjske bolnišnice, ker da ne more delati v organu, ki deluje protipravno.

Bil je tudi kandidat za vršilca dolžnosti direktorja celjske bolnišnice, vendar se je takrat prijavila tudi članica sveta zavoda Barbara Tiselj in je Gabrovcu zmanjkal en glas.

Za Guček Zakoškovo je na ponedeljkovi seji sveta celjske bolnišnice od devetih članov glasovalo pet svetnikov. Njeno imenovanje mora zdaj potrditi še vlada.

Guček Zakoškova je bila poslanka SMC in nato državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo, a je leta 2016 iz osebnih razlogov odstopila, v DZ pa se ni vrnila.

V ponedeljkovi izjavi za medije je navedla, da se je na razpis za direktorja bolnišnice prijavila, ker si želi svoje izkušnje prenesti v lokalno okolje. Pravi tudi, da je človek dialoga, kot nova direktorica pa se bo najprej lotila sanacijskega načrta poslovanja bolnišnice.

Zavzemala se bo tudi za izgradnjo nadomestne novogradnje v celjski bolnišnici, razvoj določenih vseslovenskih centrov, uravnoteženo poslovanje in gradnjo dobrega organizacijskega ozračja.

Svet celjske bolnišnice je sredi oktobra lani razrešil direktorja Marjana Ferjanca, ker ni pravočasno pripravil finančnega načrta za lansko leto, ob tem pa je imelo nekaj deset zaposlenih v nemedicinski dejavnosti previsoke plače. To se je zgodilo pri prevedbi plač v javni upravi leta 2009.

Ferjanc, ki je celjsko bolnišnico vodil od leta 2007, očitke zanika. Po osnovni pogodbi ima sicer pravico nadaljevati delo v bolnišnici.