c S
Mariborska hotela Piramida in Orel odslej del verige AccorHotels 06.02.2018 16:51 Maribor, 06. februarja (STA) - Mariborska mestna hotela Piramida in Orel odslej nosita novi imeni Mercure Maribor City Center in Ibis Styles Maribor City Center in postajata del mednarodne hotelske verige Orbis. Gre za strateškega partnerja verige AccorHotels v vzhodni Evropi, ki je sodelovanju s Termami Maribor odprl svoja prva dva hotela v Sloveniji.

Kot je na novinarski konferenci pred današnjim uradnim odprtjem v Mariboru povedal prvi mož mariborske družbe Ignacio Rodriguez, sta 29. januarja po prenovi oba hotela, razvita v okviru franšiznih dogovorov, sprejela svoje prve goste pod mednarodno blagovno znamko AccorHotels. V prenovo hotelskih sob, avl in restavracij obeh hotelov so vložili okoli 600.000 evrov.

S tem sta hotela tudi uradno postala člana ene vodilnih turističnih in mednarodnih hotelskih verig, ki ima več kot 4200 hotelov v 96 državah po vsem svetu ter več kot 250.000 sodelavcev.

"S prenovo hotelov nameravamo še bolj razvijati našo strategijo hotelskega menedžmenta, ki nas bo popeljala k temu, da postanemo eni od največjih in najuglednejših ponudnikov hotelov v tej regiji, posebno v Mariboru. Menimo, da smo s tem partnerstvom pridobili veliko znanja, višje standarde in boljše pogoje pri nudenju ponudbe tujim gostom," je dodal Rodriguez.

Štirizvezdični Mercure po besedah direktorja hotelskih operacij v Termah Maribor Martina Šabca ponuja 77 sob in pripoveduje zgodbo, povezano z eno najbolj vinorodnih pokrajin v Sloveniji in najstarejšo vinsko trto na svetu. "Hoteli Mercure so po vsem svetu drugačni in zelo lokalno navdihnjeni, saj si prizadevajo za kakovost in spoštovanje lokalnih tradicij," je pojasnil Šabec.

Po drugi strani pisana zgodba trizvezdičnega hotela Ibis Styles z 71 sobami predstavlja Maribor kot prostor izjemnih in mednarodnih kulturnih prireditev. Ker je hotel na ta način tesno povezan z umetnostnimi uprizoritvami, tudi njegova podoba predstavlja dober način interakcije s tradicijo v mestu.

Današnjega slovesnega odprtja se je udeležila tudi vodilna predstavnica razvoja AccorHotelov v jugovzhodni Evropi Emeline Sykora-Wintrebert. Kot je povedala, je Orbis vodilni operater hotelov v centralno-vzhodni Evropi z 125 hoteli in hkrati edini imetnik licence za znamko AccorHotels v regiji.

"Z odprtjem mariborskih hotelov je Slovenija dvanajsta država, kjer smo prisotni, in s tem še utrjujemo našo vodilno pozicijo v regiji," je povedala Sykora-Wintrebertova, ki sicer napoveduje sklepanje novih partnerstev v Sloveniji. Lani so vstopili na trge Srbije ter Bosne in Hercegovine, zelo pa jih zanima tudi Hrvaška, kjer za zdaj še niso prisotni.

Sicer pa so omenjene spremembe in odločitve za partnerstvo s tako veliko hotelsko skupino po besedah Rodrigueza del dolgoročne strategije Term Maribor, ki se namerava vedno bolj osredotočiti na razvoj hotelske dejavnosti kot del svoje glavne aktivnosti v prihajajočih letih.

"Velika vidnost Maribora in hotelov na mednarodnem turističnem trgu, več obiskov tujih gostov, ki zaupajo priznani blagovni znamki AccorHotelov, je samo nekaj prednosti, ki so zagotovljena pri tem partnerstvu," dodaja prvi mož največjega ponudnika nočitvenih zmogljivosti v Mariboru, ki je ostal skrivnosten glede finančnega dogovora med partnerja.

Prav tako redkobeseden je od sredine oktobra novi predsednik uprave Term Maribor glede lanskega in aktualnega poslovanja družbe, ki je že nekaj let v lasti ruskega kapitala, a se doslej še ni uspel izviti iz rdečih številk. Rodriguez za zdaj ne komentira niti pogajanj Term Maribor z DUTB glede nadaljnje usode treh pohorskih hotelov nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki si jih v družbi pod sedanjimi pogoji po neuradnih informacijah ne želijo več imeti v najemu.