c S
A1 po novem tudi s hibridnim dostopom do interneta 06.02.2018 15:11 Ljubljana, 06. februarja (STA) - Telekomunikacijski operater A1 je v sodelovanju s podjetjem ZTE v svojo ponudbo dodal hibridni modem, ki uporabnikom omogoča dodatno zvišanje hitrosti fiksnega interneta z uporabo širokopasovnega dostopa prek mobilnega omrežja LTE/4G. Pri tem uporabniki ne bodo imeli dodatnih stroškov, so sporočili iz družbe.

Hibridni dostop je po navedbah A1 odlična rešitev za izboljšanje internetne hitrosti prek bakrenih povezav (xDSL) za območja, kjer optični dostop do interneta ni mogoč ali ni smiseln, kapacitete omrežja 4G/LTE pa so še proste. Takšen dostop namreč omogoča hkratno koriščenje stacionarnega širokopasovnega dostopa xDSL in mobilnega širokopasovnega dostopa prek mobilnega omrežja 4G/LTE.

"Glavna prednost hibridnega dostopa je nadgradnja fiksnega omrežja z mobilnim in posledično boljša uporabniška izkušnja. Z uporabo hibrida se bo hitrost fiksnega interneta z uporabo omrežja 4G/LTE povišala, pri čemer televizijske storitve in stacionarna telefonija za svoje delovanje uporabljajo izključno fiksno omrežje xDSL," je pojasnil direktor za upravljanje ponudbe in vrednosti v A1 Slovenija Jure Bohinc.

Kot je dodal, bodo lahko tako tudi uporabniki na območjih s šibkejšo fiksno internetno povezavo ob enako dobri uporabniški izkušnji hkrati gledali televizijo in brskali po spletu.