c S
Delavci v nemški kovinski in elektro industriji z novimi pravicami 06.02.2018 11:01 Stuttgart, 06. februarja (STA) - Socialni partnerji v kovinski in elektro industriji v nemški zvezni deželi Baden Württemberg so ponoči dorekli nov kolektivni dogovor, ki med drugim predvideva dvig plač in večjo prožnost pri delovnem času. Dogovor za okoli milijon zaposlenih v deželi na jugozahodu Nemčije naj bi uveljavili kot pilotno rešitev za preostale delavce v panogi.

Z dogovorom, doseženim po mukotrpnih pogajanjih, ki so jih spremljale tudi opozorilne stavke, so se tako v tej pomembni panogi za nemško gospodarstvo izognili večdnevni splošni stavki, s katero so grozili sindikati, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so ponoči sporočili predstavniki socialnih partnerjev, gre za vzdržen kompromis, z nekaterimi rešitvami, ki so boleče za eno ali drugo stran. Z njim naj bi postavili temelje za bolj prožno ureditev delovnih razmerij, ki sledi potrebam industrije 21. stoletja.

Veljal bo za približno 900.000 zaposlenih v kovinski in elektro panogi v industrijsko močno razvitem Baden Württembergu, zelo verjetno pa bo služil kot pilotna rešitev še za približno tri milijone preostalih delavcev v panogi v Nemčiji.

Dogovor med drugim predvideva 4,3-odstotni dvig plač z aprilom, pred tem pa je pri plačah za januar, februar in marec predvideno še enkratno dodatno izplačilo v višini 100 evrov. Od 2019 naprej pa sporazum predvideva še letno dodatno izplačilo v višini 27,5 odstotka mesečnega prihodka ter fiksno dodatno izplačilo v višini 400 evrov. To zadnje bo mogoče v primeru poslabšanja razmer v sektorju znižati.

Trda so bila tudi pogajanja o delovnem času, pri čemer sta obe strani težili k večji prožnosti. Na koncu bodo lahko delojemalci z letom 2019 svoj tedenski delovni čas za obdobje do dveh let skrajšali na 28 ur in za to pravico zaprosili večkrat. Ta rešitev naj bi prav prišla starejšim delavcem ali v primerih rojstva otroka, skrbi za obolelega sorodnika.

Po drugi strani pa bodo lahko delodajalci za enako časovno obdobje z zaposlenimi, ki bodo na to pristali, sklenili dogovor o podaljšanju tedenskega delovnika preko zakonsko določenih 40 ur.

Kako bodo nove rešitve zaživele v praksi, bodo socialni partnerji analizirali po dveh letih.