c S
Siemens v četrtletju z rastjo dobička 31.01.2018 14:49 Frankfurt, 31. januarja (STA) - Nemški industrijski koncern Siemens je v prvem četrtletju poslovnega leta, ki se je začelo oktobra, ustvaril 19,8 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke več kot v enakem obdobju leto prej. Čisti dobiček se je okrepil za 12 odstotkov na 2,2 milijarde evrov, a vodstvo družbe opozarja, da so pred njimi številni izzivi.

Tudi dobiček pred davki se je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP okrepil za 12 odstotkov na 2,2 milijarde evrov, boljše rezultate pa v družbi pripisujejo naraščajočemu povpraševanju v vseh segmentih.

Prvi mož Siemensa Joe Kaeser je ob tem opozoril, da se mora družba preoblikovati v bolj sodobno podjetje, saj "tradicionalni konglomerati nimajo prihodnosti". "Zdaj moramo postaviti temelje za Siemens nove generacije," je poudaril.

Tako med drugim načrtujejo zaprtje tovarn vetrnih turbin, saj se ta segment nikakor ne more izviti iz primeža rdečih številk, in uvrstitev oddelka medicinskih pripomočkov na borzo.