c S
Za generalnega direktorja UKC Ljubljana se poteguje pet kandidatov, tudi Šabeder 31.01.2018 12:09 Ljubljana, 31. januarja (STA) - Na razpis za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana se je prijavilo pet kandidatov, so za STA pojasnili v UKC. Potrdili so tudi, da se je prijavil zdajšnji v. d. generalnega direktorja Aleš Šabeder.

Rok za prijavo na razpis se je iztekel v torek.

Med kandidati, ki so se prijavili na razpis, sta po neuradnih informacijah tudi kirurg z UKC Zvonko Hočevar, ki se je v preteklosti že potegoval za ta položaj, in prvi mož Zdravstvenega doma Ljubljana Rudi Dolšak.

Na vprašanje, ali se poteguje za položaj generalnega direktorja UKC Ljubljana, je Dolšak danes za STA dejal, da se vedno poteguje za ta položaj. Na vprašanje, ali se je torej prijavil na razpis, pa je odgovoril nikalno.

Seja sveta UKC, na kateri bodo odločali o imenovanju novega generalnega direktorja, bo predvidoma 14. februarja. Svet je razpis objavil potem, ko so krivdno razrešili Andraža Kopača z mesta generalnega direktorja, za v. d. pa so imenovali Šabedra.