c S
Sloveniji opomin zaradi nenotifikacije predpisov o emisijah iz kurilnih naprav 30.01.2018 13:56 Ljubljana, 30. januarja (STA) - Evropska komisija je Sloveniji izdala uradni opomin zaradi nenotifikacije predpisov za prenos evropske direktive o omejevanju emisij nekaterih onesnaževal iz srednje velikih kurilnih naprav v zrak. Kot so pojasnili na okoljskem ministrstvu, že pripravljajo uredbo, ki bo naslovila to vprašanje.

Rok za prenos omenjene evropske direktive je potekel 19. decembra, rok za odgovor komisiji pa je 24. marec, ko bo vsebina direktive predvidoma že implementirana, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Za prenos direktive ministrstvo namreč pripravlja uredbo o emisiji snovi v zrak iz srednjih kurilnih naprav, plinskih turbin in nepremičnih motorjev, ki je bila do 18. decembra v javni obravnavi.

Po pregledu manjših dopolnil osnutka uredbe bo uredba dana v medresorsko usklajevanje. Predvideno je, da bo do roka za odgovor komisiji uredba sprejeta na vladi in objavljena v uradnem listu, tako da bo ministrstvo v odgovor komisiji lahko zapisalo, da je Slovenija izpolnila svoje obveznosti.