c S
Posavju za štiri projekte strategije lokalnega razvoja nekaj manj kot 390.000 evrov 30.01.2018 10:23 Krško, 30. januarja (STA) - Regionalni razvojni agenciji Posavje kot vodilnemu partnerju Lokalne akcijske skupine (LAS) Posavje je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki upravlja evropski sklad za regionalni razvoj, te dni potrdilo podporo za štiri projekte strategije lokalnega razvoja. Ministrstvo je zanje odobrilo skupaj nekaj manj kot 390.000 evrov.

Omenjena krška razvoja agencija je sporočila, da je ministrstvo potrdilo nekaj več kot 200.000 evrov vreden projekt Zelena doživetja Posavja, za katerega bodo Občina Krško in parterji iz evropskega sklada za regionalni razvoj dobili nekaj več kot 140.000 evrov.

Za nekaj več kot 135.000 evrov vreden projekt Zeleno Posavje - za naravo in zdravje bo Komunala Brežice s parterji prejela nekaj manj kot 90.000 evrov.

Mladinski center Krško in parterji bodo za projekt Rast(išče) sreče, vreden slabih 200.000 evrov, dobili nekaj manj kot 150.000 evrov podpore. Kulturno turističnemu rekreacijskemu centru Radeče in partnerjem so za nekaj več kot 13.000 evrov vreden projekt Vsi na plac odobrili nekaj manj kot 10.000 evrov podpore.

Med cilji omenjenih projektov so na posavski razvojni agenciji navedli spodbujanje podjetniških dejavnosti in inovativnih razvojnih partnerstev z ustvarjanjem novih delovnih mest. Krepitev vključevanja ranljivih skupin in varstvo ter ohranjanje naravnega okolja.

Odobreni navedeni projekti sicer sodijo v okvir lanskega prvega poziva za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje.

Letošnji poziv za izbor "operacij za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja" oz. za podporo evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter evropskega sklada za regionalni razvoj na območju LAS Posavje bo Regionalna razvojna agencija Posavje objavila predvidoma marca, so še sporočili iz Krškega.