c S
Danes bodo predvidoma odpravili še zadnje težave s POS terminali 29.01.2018 14:08 Ljubljana, 29. januarja (STA) - V družbi za procesiranje plačilnih instrumentov Bankart, ki upravlja z omrežjem POS terminalov, pričakujejo, da bodo še zadnje težave s terminali odpravili danes. Minuli vikend so imeli potrošniki zaradi izpada 2500 terminalov, ki so priklopljeni na procesni center Bankarta, po vsej državi težave pri plačevanju nakupov s plačilnimi karticami.

V Bankartu so pojasnili, da je do tehnične napake prišlo v soboto okoli 12.30 ure, zaradi napake pa je prenehalo delovati okoli 2500 od skupaj približno 25.000 POS terminalov, ki so priklopljeni na procesni center Bankarta.

Dežurne ekipe so v večernih urah našle rešitev za odpravo napake, ki pa zahteva izvedbo določenih uporabniških aktivnosti na samih POS terminalih. Večjim trgovcem so iz Bankarta že v soboto posredovali navodila na osnovi katerih so trgovci v večernih urah vzpostavili delovanje okoli 600 POS terminalov, v nedeljo pa še dodatnih 800.

Vzpostavitev delovanja preostalih POS terminalov izvajajo tudi danes, pri čemer trgovcem nudijo pomoč preko klicnega centra, v katerem so povečali število operaterjev. "Pričakujemo, da bodo vsi POS terminali vzpostavili delovanje tekom današnjega dne," so zapisali v družbi.

V času nedelovanja POS terminalov so sicer na izpostavljenih lokacijah spremljali tudi razpoložljivost gotovine v bančnih avtomatih z namenom morebitne dodatne oskrbe bankomatov z gotovino, a to bi bilo potrebno.