c S
Gorenje in Head z inovativno linijo aparatov za zdrav življenjski slog 29.01.2018 11:12 Velenje, 29. januarja (STA) - Digitalizacija je osrednja tema letošnjega sejma športne opreme Ispo, ki te dni poteka v Münchnu. V tem duhu tudi proizvajalec gospodinjskih aparatov Gorenje na sejmu skupaj s proizvajalcem športne opreme Head predstavlja linijo majhnih gospodinjskih aparatov, ki jih je mogoče povezati z aplikacijo na pametnem telefonu.

V liniji Head by Gorenje sta mešalnik ter povezljiva kuhinjska tehtnica, ki skupaj podpirata zdrav in aktiven način življenja. Na prodajne police bosta prišla spomladi, so sporočili iz Gorenja.

Močan mešalnik 2 v 1 Nutri Sport z motorjem z močjo 1200 W in 20.000 obrati na minuto izvrstno deluje tudi v vlogi ekstraktorja vitaminov. Za pomoč pri pripravi obroka ga spremlja kuhinjska tehtnica, ki jo je mogoče povezati z aplikacijo na pametnem telefonu, ki uporabnika korak za korakom vodi pri pripravi zdravih smutijev. Recepte zanje so prispevali Headovi športni ambasadorji.

Član uprave družbe Head, odgovoren za divizijo licenciranja, Giuseppe Faranna je vesel, da so se povezali z Gorenjem v tem inovativnem in vznemirljivem projektu. "Zanj smo se odločili zaradi globalnega trenda naraščajočega zavedanja o tem, kaj jemo in pijemo, in Gorenje je pri tem za nas idealen partner," je dejal.

Izvršni pomočnik uprave Gorenja Aleksander Uranc pa je povedal, da je njihova vizija uporabnikom zagotavljati lastnosti in funkcije, ki poenostavijo življenje in olajšajo vsakdan, še posebej, ko gre za zdravo prehrano.

Sejem Ispo so na sejmišču v Münchnu odprli v nedeljo, na njem pa se predstavlja približno 2800 razstavljalcev, od tega 88 odstotkov iz tujine. Namenjen je le strokovni javnosti, odprt pa je do srede.