c S
Na sejmu zdravstvene oskrbe v Dubaju tudi slovenska podjetja 29.01.2018 09:54 Ljubljana, 29. januarja (STA) - Na največjem specializiranem sejmu zdravstvene oskrbe na območju držav Bližnjega vzhoda in Severne Afrike, ki vrata v Dubaju odpira danes, se bo predstavilo tudi sedem slovenskih podjetij. Lani je sejem Arab health, na katerem se je prestavilo več kot 4000 razstavljavcev, obiskalo več kot 100.000 ljudi.

Skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab health, ki bo potekal do 1. februarja, organizira javna agencija Spirit Slovenija. Kot so sporočili iz agencije, je sejem namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja medicine in medicinske opreme.

Lani se je na sejmu predstavilo 4072 razstavljavcev iz 68 držav, obiskalo pa ga je 102.000 obiskovalcev. Letos organizatorji pričakujejo več kot 4200 razstavljavcev iz več kot 150 držav, so še zapisali.

Pod okriljem Spirita se bo na skupnem razstavnem prostoru v velikosti 72 kvadratnih metrov predstavilo sedem slovenskih podjetij, in sicer Comtrade, Domel, Eurotronik Kranj, Iskra Medical, Kinestica, Koval in Mesi.

Slovenska podjetja udeležbo na sejmu po navedbah agencije vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa tudi možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju.