c S
Za oživitev gramoznice Pleterje kidričevska občina prejela eno ponudbo 29.01.2018 09:48 Kidričevo, 28. januarja (STA) - Na občini Kidričevo so do predvidenega razpisnega roka prejeli eno ponudbo zasebnega vlagatelja za ureditev športno rekreacijskega centra Ravno polje na območju gramoznice Pleterje. Kot je za STA pojasnil direktor občinske uprave Damjan Napast, gre za ponudbo slovensko-hrvaškega konzorcija, ki je interes pokazal že v prejšnjih postopkih.

Napast je ob tem še dodal, da trenutno še pregledujejo, če je njihova ponudba formalno popolna, že 9. februarja pa bi po sedanjih načrtih občine lahko prišlo do podpisa pogodbe.

V Kidričevem že nekaj časa načrtujejo turistično oživitev tega območja, novega razpisa pa so se lotili po tem, ko jim je ptujska upravna enota lani po nekaj letih truda vendarle izdala gradbeno dovoljenje za ureditev športno rekreacijskega centra. V sodelovanju z zasebnim vlagateljem želijo še pred poletjem urediti območje skupaj z načrtovanim kampom.

Zasebni koncesionar bo na severnem delu gramoznice med drugim poskrbel za ureditev površin za šport, rekreacijo in turizem, v času trajanja javno-zasebnega partnerstva pa bo novozgrajeni športno rekreacijski center tudi upravljal in vzdrževal. Ob tem Napast še pojasnjuje, da bo gradnja potekala v več fazah.

Občina bo zasebniku koncesijo podelila za 25 let z možnostjo podaljšanja, ob tem pa bo poskrbela za projektno in investicijsko dokumentacijo, stavbne pravice in kanalizacijsko ter vodovodno omrežje in drugo morebitno infrastrukturo, a v vrednosti največ 700.000 evrov.

Kidričevska občina je sicer pred časom že izvedla razpis za izbiro investitorja, na katerega se je prijavil konzorcij treh podjetij - Cestnega podjetja Ptuj, Betonarne Kruhar in reškega podjetja CWS Cable sistems. Po pogajanjih z njimi so se odločili, da bodo še pred njihovimi naložbami uredili komunalno infrastrukturo, zaradi česar so morali ponoviti razpis.

To pa za občino pomeni tudi višji vložek od sprva načrtovanih 200.000 evrov. Zasebnik, ki bo pridobil koncesijo, bo na tem območju poskrbel za ureditev vlečnice na vodi, kamp za okoli 60 mest, ostale športne površine ter gostinski objekt, prireditveni prostor in parkirišče. Kot ocenjujejo na občini, bo zasebni del investicije vreden okoli 1,5 milijona evrov.