c S
V Ljubljano prihaja turistični sejem Natour Alpe-Adria 29.01.2018 09:16 Ljubljana, 28. januarja (STA) - Gospodarsko razstavišče v Ljubljani bo od srede gostilo štiridnevni sejem Natour Alpe-Adria, v ospredju katerega bo zeleni, aktivni turizem. Kot so sporočili organizatorji, bo na sejmu sodelovalo več kot 200 turističnih ponudnikov iz Slovenije, BiH, Hrvaške, Srbije, Albanije, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike, Jordanije in Nepala.

Aktivni oddih v naravi bodo po navedbah organizatorjev predstavili mnogi akterji pri nas, pri čemer so med drugim našteli Slovensko turistično organizacijo, Turistično zvezo Slovenije, Turizem Ljubljana in Planinsko zvezo Slovenije.

Letošnji, že 29. sejem Natour Alpe-Adria bo uradno odprl premier Miro Cerar. Takoj po uradnem odprtju sejma, bo sledil pogovor z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom o strategiji turističnega razvoja Slovenije do leta 2021.

Prvi dan sejma bosta potekali tudi okrogli mizi o razvoju avtodomskega turizma v Sloveniji in o potencialih kulinaričnega turizma Slovenije.

Na okrogli mizi o avtodomskem turizmu bodo med drugim sodelovali generalna direktorica direktorata za turizem na gospodarskem ministrstvu Renata Martinčič, direktorica Turistično gostinske zbornice Slovenije Klavdija Perger ter župan občine Mirna Dušan Skerbiš, ki je tudi pobudnik in vodja projekta Mreža postajališč za avtodome Slovenije.

Mnenja o prepoznavnosti Slovenije kot kulinarične destinacije pa bodo med drugim izmenjali nosilka naziva najboljše kuharske mojstrice Ana Roš iz Hiše Franko, direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek ter profesor umetnostne zgodovine in avtor mednarodnih uspešnic Noah Charney.

Planinska zveza Slovenije bo medtem podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2017, še piše na spletni strani sejma.

Sočasno s sejmom Natour Alpe-Adria se bosta v organizaciji Primorskega sejma GASTexpo odvijala še 12. mednarodni sejem gastronomije in gostinsko hotelske opreme Sejmi okusov ter mednarodni sejem sladoleda.