c S
Dubajski upravljalec pristanišč v posel z indijskim skladom 29.01.2018 08:49 Dubaj, 28. januarja (STA) - Dubajski upravljalec pristanišč DP World je ustanovil tri milijarde dolarjev vredno skupno investicijsko platformo z indijskim Nacionalnim investicijskim in infrastrukturnim skladom. Prek platforme bodo tekle investicije v pristanišča, terminale, transportne in logistične projekte v Indiji, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Partnerja - za obema stoji državni denar - se ne nameravata osredotočati le na pomorska pristanišča, pač pa tudi na pristanišča na rekah, razne transportne koridorje ter kontejnerske terminale.

DP World po vsem svetu upravlja s 78 pristaniškimi terminali. V Indiji je zadnjih dveh desetletjih že vzpostavil močno prisotnost, saj podpira tretjino kontejnerske trgovine v tej državi.

Leta 2016 je operater po vsem svetu prepeljal okoli 65 milijonov kontejnerskih enot, njegove zmogljivosti pa so pri 85 milijonih.

Nacionalni investicijski in infrastrukturni sklad je na drugi strani sklad v rokah indijske države, deluje pa v partnerstvu z domačimi in tujimi investitorji. Upravlja z različnimi infrastrukturnimi investicijami.