c S
Šentjurski trgovec Kea v gradnjo distribucijsko-logističnega centra 29.01.2018 08:19 Šentjur, 27. januarja (STA) - Šentjursko trgovsko podjetje Kea bo ta mesec začelo graditi distribucijsko-logistični center, vrednost naložbe pa je 1,8 milijona evrov. Kot je povedal direktor družbe Boštjan Kukovičič, bodo zgradili okoli 3000 kvadratnih metrov velik montažni objekt, v katerem bo centralno skladišče za oskrbo vseh 28 trgovin, ki jih ima Kea po državi.

V objektu, ki ga bodo odprli predvidoma avgusta, bo tudi poslovni del s pisarnami za komercialo in druge skupne službe. Po Kukovičičevi oceni si bodo z novim distribucijsko-logističnim centrom, ki ga bodo zgradili v industrijski coni Šentjur-Hruševec, precej olajšali poslovanje družbe.

"Dosedanje kapacitete smo s hitro rastjo podjetja že povsem zapolnili. Na enem mestu bomo tako združili vse logistično poslovanje v verigi trgovin Kea, gre za enega najpomembnejših strateških korakov v delovanju našega podjetja," je dejal Kukovičič.

Dodal je še, da bodo skladišča, ki jih ima Kea trenutno na treh lokacijah, skupaj z zaposlenimi preselili na novo lokacijo v Šentjur, kjer bodo na novo zaposlili od pet do deset ljudi. Kea sicer trenutno zaposluje okoli 220 delavcev.

Kea je zasebno družinsko podjetje, njena glavna dejavnost je maloprodaja trgovskega živilskega blaga. Večino od 28 trgovin ima v širši celjski regiji, nekaj pa še na mariborskem koncu in na Primorskem. Večina je franšiz celjskega Tuša.

Predlani je Kea, ki je bila ustanovljena leta 1990, ustvarila skoraj 35 milijonov evrov prihodkov in nekaj manj kot 709.000 evrov čistega dobička.