c S
Spomladi komunalno urejanje in širitev šentjernejske industrijske cone 29.01.2018 08:13 Šentjernej, 27. januarja (STA) - Občina Šentjernej je s komunalno ureditvijo in širitvijo šentjernejske severne industrijske cone uspela na zadnjem razpisu gospodarskega ministrstva za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo. Obeta si nekaj več kot 800.000 evrov nepovratnih sredstev, celotna naložba naj bi stala 1,2 milijona evrov.

Šentjernejski župan Radko Luzar je za STA povedal, da jih je o uspešni kandidaturi obvestilo omenjeno ministrstvo, zdaj pa čakajo še odločbo z natančnim zneskom denarne podpore.

Z ureditvenimi in s širitvenimi deli na 7,5 hektarja pokrivajoči coni nameravajo začeti takoj spomladi, po razpisnih pogojih pa morajo dela končati do konca leta.

Omenjena naložba naj bi s širitvijo dejavnosti približno polovice zdajšnjih podjetij in s prihodom novih omogočila vsaj sto dodatnih delovnih mest. Na šentjernejski občini pričakujejo, da bo ob nekaj rezervnih glavnina zemljišč zasedena, polovico prostih zemljišč pa so že prodali. Župan je zatrdil, da je dobro zanimanje tudi za preostala.

Občinski naložbeni vložek se bo občini vrnil s plačilom komunalnih prispevkov naložbenikov oz. obrtnikov in podjetnikov, je še povedal Luzar.

Šentjernejska občina se je sicer z omenjenim projektom na podoben razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prijavila že predlani, a ni uspela. Kot eden od pogojev ji je namreč takrat manjkalo okoljevarstveno soglasje, ki je pogoj za gradbeno dovoljenje.