c S
Bruselj bo okrepil dostop do sredstev za mikro in socialna podjetja 29.01.2018 08:12 Bruselj, 27. januarja (STA) - Evropska komisija bo okrepila dostop do finančnih sredstev za mikro in socialna podjetja. Program EU za zaposlovanje in socialne inovacije, s katerim v Bruslju spodbujajo trajnostno zaposlenost najbolj ranljivih posameznikov na trgu dela, bo namreč za jamstva dobil dodatnih 100 milijonov evrov iz Evropskega sklada za strateške naložbe (Efsi).

Dodatno financiranje naj bi po pričakovanjih spodbudilo za 1,9 milijarde evrov sredstev za financiranje mikropodjetnikov, še zlasti iz ranljivih skupin, kot so brezposelni, mladi in migranti ter socialni podjetniki, so ta teden zapisali na komisiji. Skupaj z osnovnimi sredstvi sklada, ki so pri 96 milijonih evrov, bo za jamstva tako namenjenih 196 milijonov evrov.

Komisarka Marianne Thyssen, pristojna za zaposlovanje, socialne zadeve, strokovno usposobljenost in mobilnost delovne sile ter evropsko statistiko, je ob tem ocenila, da bo dodatnih 100 milijonov evrov občutno pomagalo podjetnikom po vsej uniji.

S tem programom želi Bruselj uresničiti zaveze za ustvarjanje trajnostnih delovnih mest za najbolj ranljive skupine na trgu dela. Komisarka je prepričana, da bo spodbuda pomagala pri ustvarjanju na tisoče novih delovni mest.