c S
Na razpis za direktorja celjske bolnišnice prispele tri prijave 26.01.2018 10:17 Celje, 26. januarja (STA) - Na razpis za direktorja celjske bolnišnice, ki se je iztekel v sredo, naj bi prispele tri prijave, je STA izvedela neuradno. Med njimi je kandidatura člana sveta zavoda bolnišnice Branka Gabrovca, ki je novinarjem že potrdil, da se je prijavil na razpis. Svet zavoda celjske bolnišnice bo prispele kandidature obravnaval na seji 5. februarja.

Svet zavoda je dosedanjega direktorja Marjana Ferjanca novembra lani razrešil zaradi očitkov o nepripravi finančnega načrta za letos in nepravilnostih pri plačah nemedicinskega osebja. Vlada je ta mesec potrdila njegovo razrešitev, za vršilca dolžnosti direktorja pa je svet zavoda bolnišnice imenoval Dragana Kovačića, ki ga daljše vodenje bolnišnice ne zanima.

Ferjanc, ki je celjsko bolnišnico vodil od leta 2007, očitke zanika. Po osnovni pogodbi ima sicer pravico nadaljevati delo v bolnišnici.

Zaposleni v bolnišnici so grozili s protestnim prehodom na 40-urni delovnik, ker se niso strinjali z njegovo razrešitvijo. Predsednica hišnega sindikata Fides Mateja Grat pa je za STA danes povedala, da so predlog o uvedbi 40-urnega delovnika začasno umaknili. Prejšnji teden je namreč preverila pripravljenost zaposlenih za ta ukrep in ugotovila, da ga podpira le še 60 odstotkov zaposlenih.