c S
Na razpis Komunalnega podjetja Velenje za direktorja prispela ena nepopolna vloga 25.01.2018 13:55 Velenje, 25. januarja (STA) - Na razpis Komunalnega podjetja Velenje, ki je bil objavljen decembra lani, je prispela ena vloga, ki je nepopolna. Na podlagi tega je svet ustanoviteljev podjetja sprejel sklep, da se v roku šestih mesecev ponovno izvede javni razpis za imenovanje direktorja. Do takrat pa bo podjetje vodil dosedanji direktor Gašper Škarja, so sporočili iz družbe.

Pred Škarjo je Komunalno podjetje Velenje do marca lani vodil Uroš Rotnik, ki pa je bil s položaja razrešen zaradi sodbe upravnega sodišča, v kateri je to potrdilo ugotovitve finančne uprave glede njegovega nepojasnjenega premoženja.

Upravno sodišče je namreč potrdilo ugotovitve finančne uprave, ki je pri Rotniku odkrila za 3,9 milijona evrov nepojasnjenega premoženja in mu odredila plačilo 1,6 milijona evrov davka.

Rotnika so razrešili iz nekrivdnih razlogov, saj krivdnih razlogov ni bilo, ob razrešitvi pa mu ni pripadla odpravnina.

Rotnik je komunalno podjetje vodil od decembra 2012, torej mu je tekel drugi mandat, družba pa je pod njegovim vodstvom zmanjšala stroške, število zaposlenih in uredila odnose z velenjsko občino.

Rotnik je ob lanski razrešitvi povedal, da je razrešitev stvar lastnikov in da jo je sprejel. Izpostavil je, da je podjetju pod njegovim vodstvom uspelo izničiti zadolženost ter povzel: "Zgradili smo 932 kilometrov novega vodovoda in 36 kilometrov novega kanalizacijskega omrežja. V obnovo infrastrukture smo v zadnjih letih vložili 4,7 milijona evrov."