c S
V Mariboru o povezovanju gospodarstva in visokega šolstva 25.01.2018 10:09 Maribor, 25. januarja (STA) - Univerza v Mariboru te dni gosti mednarodni dogodek na temo povezovanja gospodarstva in visokega šolstva z namenom zadržati najbolj perspektivne mlade v regiji. Po besedah prorektorice za študijske zadeve Nataše Vaupotič je ključno mladim po dokončanem študiju ponuditi ustrezna delovna mesta, ki bodo zanje dovolj velik izziv.

Dvodnevni dogodek poteka v okviru projekta EDU - LAB: Priložnosti za mlade, katerega cilj je izboljšati možnosti zaposlitev za mlade v podonavski regiji. Kot so sporočili z mariborske univerze, je glavni poudarek na tem, kako znotraj študijskih programov povezati gospodarstvo in visoko šolstvo ter posledično v regiji zadržati najbolj perspektivne mlade.

Dogodka, ki se začne danes na rektoratu, se bodo po napovedih udeležili predstavniki vseh partnerjev projekta EDU - LAB, med njimi tudi predsednik Evropske fundacije za usposabljanje Wolfgang Schuster ter predstavniki delodajalcev in ministrstev desetih držav podonavske regije.

V projektu, vrednem nekaj več kot 2,5 milijona evrov, namreč sodeluje 24 partnerjev iz Nemčije, Bolgarije, Madžarske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Belgije. Partnerji naj bi v dveh letih in pol pripravili model trajnostne povezave med izobraževanjem in zaposlovanjem.

Univerza v Mariboru sodeluje v vseh delovnih sklopih projekta in vodi četrti, ključni sklop na temo razvoja novega modela vodenja. "Cilj dvodnevnega dogodka, ki bo v teh dneh potekal v Mariboru, je definirati nov model vodenja, ki bo vključeval tudi korake, kako ga implementirati v prakso z namenom doseganja cilja, to je povezanosti visokega šolstva in gospodarstva. Poseben poudarek bo namenjen temu, kako v regiji zadržati najbolj perspektivne mlade in jim po dokončanem študiju ponuditi ustrezna delovna mesta, ki bodo zanje dovolj velik izziv," je povedala prorektorica Vaupotičeva.