c S
Združenje Manager za življenjsko delo nagradilo Jožico Rejec 25.01.2018 07:50 Ljubljana, 25. januarja (STA) - Prejemnica priznanja za življenjsko delo na področju managementa za leto 2017 je Jožica Rejec, do nedavnega predsednica uprave Domela, so sporočili iz Združenja Manager. Priznanje bodo Rejčevi podelili na današnjem srečanju v Ljubljani, ko bodo razkrili tudi nosilca priznanja Mladi manager leta.

Managerka uspešnega podjetja, ki je v 100-odstotnem lastništvu zaposlenih in nekdanjih zaposlenih, je z družbo Domel povezana že dobrih 39 let in je vodenje po dolgi karieri nedavno predala nasledniku.

Kot so zapisali v Združenju Manager, se je podjetje v času njenega vodenja razvilo v svetovno konkurenčno podjetje, Rejčeva pa je visoko spoštovanje med sodelavci in partnerji dosegla tudi s svojim avtentičnim načinom vodenja na podlagi vrednot spoštovanja vsakega posameznika ter izjemno razvitim čutom za skupno dobro.

Ljubezen do elektromotorjev se je začela v očetovi delavnici in nadaljevala v srednji šoli, ko se je Rejčeva kot štipendijska prvič srečala s podjetjem. Svojo karierno pot je nadaljevala v razvoju kot elektroinženirka, vodila oddelek projektantov, delovala kot vodja razvoja in vodja področja kakovosti ter nato leta 2006 prevzela mesto predsednice uprave.

Podjetje iz Železnikov sicer izdeluje električne motorje za sesalnike, kuhinjske aparate, elektronsko komutirane motorje za prezračevalne in klimatizacijske sisteme, vrtno opremo, industrijska puhala in komponente za avtoindustrijo. Kar 90 odstotkov izdelkov prodajo na tujih trgih, največ v Nemčiji, na Madžarskem in v Romuniji.

Njihovi elektromotorji so prisotni v vseh pomembnih proizvajalcih sesalnikov, kot so Phillips, Kärcher, Rowenta, Electrolux, Zelmer, Stein in Hyla, medtem ko se elektronsko komutirani motorji nahajajo tudi v Stihlovih baterijskih vrtnih orodjih višjega cenovnega razreda in v orodjih Husqvarne, pred dvema letoma so se povezali tudi s Samsungom.

Rejčeva je od leta 2013 tudi soustanoviteljica in predsednica Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih, ki s pomočjo izkustvenega učenja razvijajo in spodbujajo podjetniško žilico mladih. Hkrati je Rejčeva tudi predsednica sveta TECES in predsednica sekcije za stalne izboljšave SUSSI na Gospodarski zbornici Slovenije. Za svoje delo in uspehe podjetja je prejela že vrsto priznanj in nagrad.

Nagrado za življenjsko delo ji bodo podelili nocoj, izborno komisijo pa so sestavljali Andrej Božič, Tomaž Berločnik, Tjaša Kolenc Filipčič, Aleša Mižigoj, Sebastijan Piskar, Melanie Seier Larsen, Sonja Šmuc in Aleksander Zalaznik.

Dosedanji prejemniki priznanja so Aleš Mižigoj, Cvetana Rijavec, Danica Purg, Stojan Petrič, Cvetka Selšek, Niko Kač, Milan Matos, Zlatko Kavčič, Tone Turnšek, Tone Krašovec, Bruno Korelič, Miloš Kovačič, Jože Stanič, Janko Kosmina in Marjan Prelc.

Na večernem srečanju bodo v Združenju Manager razkrili tudi, kdo bo postal Mladi manager 2014. Za priznanje se potegujejo direktor podjetja Oro met Jernej Pavlin, ustanovitelj in direktor poslovnega razvija podjetja Ensol 360 Jernej Čopi ter ustanovitelj in prokurist podjetja Acies Bio Enej Kuščer.