c S
Adria Airways lani z desetino več potnikov 24.01.2018 14:11 Brnik, 24. januarja (STA) - Slovenski letalski prevoznik Adria Airways je lani prepeljal več kot 1,2 milijona potnikov oz. 10 odstotkov več kot predlani. Leto 2017, v katerem so med drugim vzpostavili oz. napovedali lete na nove destinacije, ocenjujejo kot uspešno.

"Leto 2017 je bilo ključno leto za Adrio Airways in vse zaposlene," je v današnjem sporočilu zapisal direktor Adrie Airways Arno Schuster. "Z nenehnim izboljševanjem storitev za potnike, izboljšanimi ponudbami in predanim delom naših ljudi je Adria Airways uspela prepričati nov segment uporabnikov," je dodal.

Družba je "v zahtevnem tržnem okolju" potnikom ponudila večjo izbiro. Nadaljevala je z izboljševanjem letalskih povezav, povečala pogostost letov in zmanjšala čas čakanja med povezovalnimi leti. Potnikom je ponudila več možnosti plačila in posebne vozovnice za več destinacij ali potovanje v skupinah, uvedli so tudi novosti za podjetja.

Od oktobra lani trikrat tedensko omogoča lete med Ukrajino in evropskimi destinacijami. V prodaji so že vozovnice za šest drugih novih destinacij - otok Brač, Bukarešta, Dubrovnik, Hamburg, Sofija in Ženeva -, kamor bodo začeli leteti s poletnim voznim redom.

Kot so zapisali, je uspešno zaključeno leto 2017 pozdravil tudi poslovni direktor družbe Fraport Slovenija, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, Zmago Skobir. Dejal je, da je Adria Airways lani pomembno prispevala k rekordnemu številu potnikov na ljubljanskem letališču.

"Z uvedbo redne linije v Kijev je tudi povečala število destinacij z našega letališča ter tako pripomogla k našim prizadevanjem za čim bolj razvejano mrežo letov z našega letališča," je dejal Skobir in dodal, da lahko ob napovedi šestih novih linij v letošnjem letu z velikim optimizmom zrejo v prihodnost.

V Adrii Airways, katere lastnik je prek podjetja AA International Aviation Holding nemška družba 4K Invest, še pravijo, da imajo za letos ambiciozne načrte in da bo leto posvečeno odprtju več povezav med evropskimi mesti in balkansko regijo.