c S
General Electric z izgubo zaradi davčnih sprememb 24.01.2018 13:56 New York, 24. januarja (STA) - Ameriški konglomerat General Electric je v lanskem zadnjem trimesečju zabeležil 9,8 milijarde dolarjev čiste izgube, potem ko je imel v enakem obdobju leta 2016 3,5 milijarde dolarjev dobička. Izgubo so v General Electric pripisali enkratnim učinkom davčne reforme in pa visokim stroškom v zavarovalni enoti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Prihodki konglomerata so v 2017 dosegli 31,4 milijarde dolarjev, kar na letni ravni predstavlja petodstotni padec. Ob tem so navedli, da so imeli zaradi zadnje ameriške davčne reforme za 3,5 milijarde dolarjev enkratnih stroškov.

General Electric ima težave tudi v energetskem delu, saj je vse manj povpraševanja po njihovih turbinah zaradi večjega pomena obnovljivih virov energije. Prav zaradi tega vodstvo napoveduje, da bo tudi letošnje leto težko.

Ameriški industrijski konglomerat, ki je decembra napovedal ukinitev 12.000 delovnih mest, sicer išče še nove poti za izhod iz krize. Ena od njih je delitev koncerna.