c S
Prodaja družbe RTC Krvavec še vedno ni končana 22.01.2018 14:07 Cerklje na Gorenjskem/Zreče, 22. januarja (STA) - Alpski investicijski družbi bi se danes popoldan iztekel že podaljšani rok za plačilo kupnine zreškemu Uniorju za nakup 98,56-odstotnega lastniškega deleža v družbi RTC Krvavec. Vendar sta družbi v petek podpisali aneks k pogodbi o prodaji, ki kot novi rok določa 6. februar.

Kot je prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočil Unior, aneks k pogodbi o prodaji, ki so jo podpisali 11. decembra lani, določa novi rok izpolnitve vseh odložnih pogojev za izpolnitev pravnega posla iz osnovne pogodbe, in sicer se rok podaljša do 6. februarja.

V Uniorju so za STA pojasnili, da se z aneksom h kupoprodajni pogodbi podaljša datum zaključka. "Kupec in banka sta namreč zagotovila sredstva za kupnino in refinanciranje," so zapisali.

Ob sklenitvi pogodbe so v družbi pojasnili, da bo prenos delnic na novega lastnika izveden ob izpolnitvi nekaterih pogojev, med drugimi tudi s pridobitvijo soglasja za prodajo lastniškega deleža bank upnic družbe Unior, s katerimi je Unior decembra 2016 sklenil sindicirano kreditno pogodbo za refinanciranje svojih obveznosti.

Ponudbo za nakup deleža v RTC Krvavec sta oddala dva ponudnika, za kupca pa je bila izbrana Alpska investicijska družba, ker je podala najugodnejšo ponudbo. Cena ostaja poslovna skrivnost, po neuradnih podatkih nekaterih medijev pa cena znaša tri milijone evrov. Kupec je banki predstavil tudi razvojne načrte, ki zagotavljajo refinanciranje dolgov družbe RTC Krvavec.

Alpska investicijska družba, ki se ukvarja z naložbami in svetovanjem, ima sedež v Ljubljani. Njen ustanovitelj in direktor pa je kranjski podjetnik Janez Janša. Temu je država lani plačala 3,5 milijona evrov odškodnine zaradi predolgega sojenja v povezavi z nekdanjim samskim domom Tekstilindus v Stražišču pri Kranju.

Kot je v petek poročalo Delo, Janša kupnine za RTC Krvavec še vedno ni poravnal, ker je ostal brez podpore bank za financiranje. Danes pa bi se iztekel že drugič podaljšani rok za plačilo. Janša sicer za pojasnila ni dosegljiv, njegovo podjetje nima javno objavljene telefonske številke ali kakšnega drugega kontakta, prav tako ni mogoče najti kontaktov kranjske družbe Infohip kot lastnice Alpske investicijske družbe.