c S
Objavljen razpis za oddajo stanovanj mladim v Celju 22.01.2018 11:54 Celje, 22. januarja (STA) - Družba Nepremičnine Celje je danes objavila javni razpis za dodelitev stanovanj mladim in mladim družinam za letos. Za dolgoročni najem je na voljo skupno 14 stanovanj. Rok za prijavo je 19. februar, so danes sporočili iz občinske stanovanjske družbe.

"Nakup stanovanja za mlade še vedno predstavlja veliko breme, zato družba mladim in mladim družinam ponuja varen, ugoden in dolgoročen najem obnovljenih stanovanj. Razpis objavljamo drugič. Zaradi velikega števila vlog pri prvem razpisu pa smo fond stanovanj povečali," je povedal direktor družbe Primož Brvar.

Družba na razpisu ponuja 14 stanovanj, in sicer devet stanovanj za mlade družine in pet za mlade. Doba najema je osem let z možnostjo podaljšanja.

Prednost pri dodelitvi bodo imeli mladi in mlade družine, ki bivajo pri starših oz. sorodnikih in so občani Mestne občine Celje. Upoštevali bomo tudi njihovo izobrazbo, vrsto dohodka, podjetnost, aktivno državljanstvo in kraj zaposlitve. Razpis ni namenjen samo prebivalcem Celja, ampak vsem, ki izpolnjujejo osnovne pogoje razpisa, je pojasnila vodja službe za stanovanjske zadeve in premoženje Darja Pavlina.

Družba bo prevzela stroške notarskih storitev, upravljanja, zavarovanja ter investicijskega vzdrževanja stanovanj in skupnih prostorov, najemniki pa bodo krili stroške najemnine, opreme in rednih obratovalnih stroškov.

Prijave zbirajo do 19. februarja do 10. ure. Razpisna dokumentacija, ocenjevalni kriteriji, vloge, tlorisi stanovanj in dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.nepremicnine-celje.si in na sedežu družbe v času uradnih ur, so še sporočili.