c S
UKC Ljubljana objavil razpis za generalnega direktorja 22.01.2018 08:34 Ljubljana, 20. januarja (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes objavil razpis za generalnega direktorja zavoda, ki bo imenovan za štiriletni mandat. UKC Ljubljana od začetka leta kot v. d. generalnega direktorja vodi Aleš Šabeder, ki ga je svet zavoda na to mesto decembra lani imenoval po krivdni razrešitvi dotedanjega direktorja Andraža Kopača.

O kandidatih za novega generalnega direktorja bo svet UKC Ljubljana odločal na seji 14. februarja, je pred nekaj dnevi napovedal predsednik sveta Jože Golobič, ki pričakuje, da se bo za to mesto potegoval tudi sedanji v. d. direktorja Aleš Šabeder.

Prijave na razpis z izkazanimi dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev morajo v UKC Ljubljana prispeti najkasneje do 30. januarja, prijavljeni kandidati pa bodo o izbiri obveščeni v 30 dneh od objave razpisa, je navedeno v razpisu za generalnega direktorja, ki je objavljen na spletni strani UKC Ljubljana in tudi v današnjem dnevnem časopisju.

Za generalnega direktorja UKC Ljubljana je lahko imenovan kandidat oz. kandidatka, ki ima izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe

druge stopnje oz. raven izobrazbe, pridobljene po študijskih programih, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge stopnje. Zahtevanih je tudi najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja organizacije, vodenja in upravljanja, je navedeno v razpisnih pogojih.

Za generalnega direktorja je lahko imenovan kandidat, ki predloži program dela in razvoja UKC Ljubljana in ki ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev. Pogoj je tudi znanje enega tujega jezika.

Mandat generalnega direktorja traja štiri leta z možnostjo ponovnega imenovanja.

V vodstvu največje slovenske bolnišnice, ki jo pogosto pretresajo tudi afere, je zadnja leta precej nestabilnosti in zamenjav. Kopaču, ki ga je svet zavoda krivdno razrešil konec lanskega leta, so v razrešitvi očitali neustrezno ukrepanje v programu otroške srčne kirurgije. Zaradi slabih odnosov sta program prejšnje leto zapustila edina domača kirurga, ki sta se šolala za otroška srčna kirurga.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je sicer ob imenovanju Šabedra za v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana ocenila, da je presekan gordijski vozel v UKC in da je bil to pomemben korak k stabilizaciji razmer v našem največjem javnem zdravstvenem zavodu.