c S
Slovenjgraška občina prodaja zemljišča za stanovanjsko gradnjo 22.01.2018 08:31 Slovenj Gradec, 20. januarja (STA) - Mestna občina Slovenj Gradec je za 26. januar razpisala javno dražbo za prodajo štirih sklopov zemljišč za stanovanjsko gradnjo. Sklopi zemljišč na območju Ozar so veliki od dobrih 700 kvadratnih metrov do 1127 kvadratnih metrov. Slovenjgraška občina je nazadnje zemljišče za stanovanjsko gradnjo prodala leta 2014.

Izklicne cene za zemljišča, ki so na prodaj tokrat, se gibljejo od 24.500 evrov pa do dobrih 39.400 evrov (oboje brez DDV) za posamezni sklop, kar pomeni, da je izklicna cena za kvadratni meter zemljišča od 35 do 39 evrov (brez DDV).

Varščina je za vse štiri sklope ista, in sicer znaša 3945 evrov. "S tem zagotovimo boljše pogoje javne dražbe, ker lahko posamezni dražitelji pristopijo k draženju vseh sklopov oziroma lahko posamezni dražitelj, ki pri draženju posameznega sklopa ni uspešen, pristopi k dražbi katerega od drugih sklopov," je STA pojasnil Sašo Blatešič iz slovenjgraške občinske uprave.

Javna dražba bo v petek, 26. januarja, ob 11. uri v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec.

Zadnjo dražbo oziroma zbiranje ponudb za prodajo zemljišča za individualno stanovanjsko gradnjo je slovenjgraška občina izvedla konec leta 2014. Takrat je bila prodana parcela v Ulici dr. Ljube Prener.