c S
Nekdanjo stavbo koprske policijske uprave kupila islamska skupnost 18.01.2018 15:08 Koper, 18. januarja (STA) - Mestna občina Koper je na današnji javni dražbi nepremičnin med drugim uspela prodati nekdanjo upravno stavbo Policijske uprave Koper v Ulici 15. maja. Nepremičnino v skupni površini nekaj več 4100 kvadratnih metrov je po izklicni ceni za nekaj manj kot 648.000 evrov brez davka kupila Islamska skupnost v Republiki Sloveniji.

Na tokratni javni dražbi je občina sicer uspela prodati sedem od skupno 28 nepremičnin, ki so bile uvrščene na dražbo, pri tem pa iztržila skupno skoraj 910.000 evrov brez davka, so zapisali na spletnem portalu Ekoper.

Po izklicni ceni so prodali še poslovni prostor v Kopru v Volaričevi ulici in tri gradbene parcele, od tega eno parcelo na Pomjanu in dva sklopa na Škofijah. Največ zanimanja je bilo za gradbeni parceli v Dekanih in Hrvatinih, so še zapisali na portalu.

Nekdanji sedež koprske policijske uprave je občina pred tem večkrat dražila, a zanjo do danes ni bilo interesa, posledično se je cena nepremičnine zniževala. Policijska uprava se je že pred časom preselila iz prostorov v Ulici 15. maja, ker so bili ti močno dotrajani in neprimerni, nov sedež pa je našla bliže mestnemu središču, na Ukmarjevem trgu.