c S
Serija dogodkov Innotalks o uspešnih podjetniških zgodbah 18.01.2018 13:12 Ljubljana, 18. januarja (STA) - V ljubljanskem podjetniškem stičišču ABC Hub je danes potekal prvi dogodek v seriji dogodkov Innotalks, v okviru katere bodo vsak tretji četrtek v mesecu predstavili zgodbe uspešnih in inovativnih posameznikov in podjetij. Gost prvega dogodka je bil eden od ustanoviteljev startup podjetja Viberate Vasja Veber.

Dogodki Innotalks bodo potekali v okviru triletnega projekta Nuvolak2, financiranega s strani evropskega programa Interreg. Vodilni partner projekta je Fakulteta za menedžment Univerze na Primorskem (UP), glavni organizator dogodkov Innotalks v ljubljanskem ABC Hubu pa je pospeševalnik ABC.

Kot je uvodoma povedala programska koordinatorka in vodja evropskih projektov v pospeševalniku ABC Ksenja Jaklič, je namen dogodkov promocija dobrih praks in uspešnih podjetniških zgodb. Ciljno občinstvo so vsi, ki jih to vsaj malo zadeva in zanima, ki se želijo česa novega naučiti in se družiti s sebi podobnimi.

Z organizacijo dogodkov želijo po besedah predavatelja na fakulteti za menedžment Mitje Ruzzierja širiti dobre prakse, osveščati o pomenu marketinga in o razvoju blagovnih znamk ter s tem povečati konkurenčnost malih, srednjih in mikro podjetij.

Dogodki bodo potekali vsak tretji četrtek v mesecu vse do izteka projekta, vzporedno pa se bodo Innotalks odvijali tudi v Italiji. Želja organizatorjev je, da z dogodki nadaljujejo tudi po izteku projekta.

Poleg dogodkov Innotalks bodo v okviru projekta Nuvolak2 med drugim pripravili tudi brezplačno izobraževanje za podjetnike Innoacademy ter festival inovativnosti Festinno, ki bo maja v Kopru. Poleg tega načrtujejo tudi nadgradnjo platforme Mikrobiz, ki so jo razvili v okviru prvega projekta Nuvolak, je dejal Ruzzier.

Gost prvega v seriji dogodkov Innotalks je bil Vasja Veber, soustanovitelj startupa Viberate, ki je s prvo ponudbo kriptokovancev (ICO) zbralo 10 milijonov dolarjev.

Kot je poudaril Veber, je ICO način zbiranja denarja, s pomočjo katerega svoje že izdelane ideje izboljšaš oziroma realiziraš. "Ljudje pa so ta način zbiranja denarja vzeli predvsem kot način, kako hitro priti do denarja," je bil kritičen Veber.

V podjetju Viberate želijo po njegovih besedah inovirati glasbeno industrijo, vendar pri tem vseskozi pazijo, da se veliki igralci v tej industriji ne počutijo ogrožene. Želijo jim omogočiti, da bodo svoj posel izboljšali. "Želimo narediti podobno kot booking.com s hoteli, ki je za hotele postal priložnost, da ustvarijo še več kot prej."