c S
Davčna reforma oklestila dobiček Bank of America 17.01.2018 15:20 New York, 17. januarja (STA) - Ameriška banka Bank of America je v lanskem zadnjem četrtletju ustvarila 2,1 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 50,2 odstotka manj kot v enakem obdobju leta 2016, vendar več od napovedi. Banka je padec dobička pripisala enkratnim stroškom, povezanim z davčno reformo, ki so v zadnjem trimesečju lanskega leta dosegli 2,9 milijarde dolarjev.

Prihodki banke so se na medletni ravni povečali za 2,2 odstotka na 20,4 milijarde dolarjev, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Banka je sicer zaradi višjih obrestnih mer povečala prihodke iz naslova obresti.

Izvršni direktor banke Paul Donofrio je ob objavi poslovnih rezultati ocenil, da je za banko še eno močno četrtletje, v katerem so previdno upravljali s stroški in nadaljevali investicije v nove tehnologije, ki bodo olajšale poslovanje strank.

Več ameriških podjetij je v zadnjem lanskem četrtletju poročalo o izgubi na račun sprememb, ki jih je prinesla davčna reforma ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Reforma med drugim prinaša znižanje stopnje davka od dohodkov pravnih oseb na 21 odstotkov, kar zahteva novo vrednotenje odloženega davčnega premoženja in obveznosti.