c S
Priključitve študentskega zdravstvenega doma k Zdravstvenemu domu Ljubljana očitno ne bo 17.01.2018 14:22 Ljubljana, 17. januarja (STA) - Na ministrstvu za zdravje so za STA pojasnili, da bodo dogovor o povezovanju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi z Zdravstvenemu domu Ljubljana sklenili samo ob soglasju vseh sodelujočih. Glede na ostro nasprotovanje študentskih organizacij tega povezovanja očitno ne bo.

Povezovanje Zdravstvenega doma za študente k Zdravstvenemu domu Ljubljana je v lanskem letu predlagalo ministrstvo za zdravje. A je informacija na noge dvignila študente, ki so takoj začeli na fakultetah in tudi elektronsko na spletni strani ŠOU v Ljubljani zbirati podpise pod peticijo proti ukinitvi zdravstvenega doma.

Ljubljanski župan Zoran Janković je v decembru tudi sprejel predstavnike ŠOU v Ljubljani in Zdravstvenega doma za študente. Tako on kot ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc sta zagotovila, da morebitna združitev ne bi spremenila kakovosti zdravstvene oskrbe študentov. Od ministrstva pa je odvisno, ali bo prišlo do združitve.