c S
Zdravniški sindikat celjske bolnišnice se še ni uskladil o uvedbi 40-urnega delovnika 17.01.2018 09:39 Celje, 17. januarja (STA) - Zdravniški sindikat celjske bolnišnice se še ni uskladil s predstojniki bolnišničnih oddelkov in vodstvom bolnišnice o napovedani uvedbi 40-urnega delovnika, je za STA povedala predsednica hišnega sindikata Fides Mateja Grat. Sindikat je uvedbo 40-urnega delovnika napovedal novembra lani ob razrešitvi direktorja bolnišnice Marjana Ferjanca.

Njegovo razrešitev je v četrtek potrdila tudi vlada, potem pa je svet zavoda celjske bolnišnice na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti imenoval Dragana Kovačića, ki ga daljše vodenje bolnišnice ne zanima. V soboto je svet zavoda objavil razpis za direktorja bolnišnice. Kandidati se lahko prijavijo do 24. januarja.

Kandidati morajo poleg izpolnjevanja splošnih pogojev, določenih z zakonom, imeti še univerzitetno izobrazbo oz. izobrazbo 2. bolonjske stopnje, vsaj pet let vodstvenih delovnih izkušenj, ustrezna organizacijska in upravljalska znanja, vlogi pa morajo predložiti tudi vizijo in strategijo razvoja bolnišnice.

Svet zavoda celjske bolnišnice je dosedanjega direktorja Ferjanca razrešil zaradi očitkov o nepripravi finančnega načrta za letos in nepravilnostih pri plačah nemedicinskega osebja. Ferjanc, ki je že po odločitvi sveta zavoda zavrnil vse očitke, meni, da je odločitev o razrešitvi nezakonita, zato predvideva, da bo sprožil ustrezne pravne postopke. Kot je danes povedal za STA, postopkov sicer še ni sprožil.

Celjsko bolnišnico je Ferjanc vodil od leta 2007. Kaj bo počel v prihodnje, bo po njegovih besedah odvisno od novega direktorja. Po osnovni pogodbi ima pravico, da nadaljuje delo v bolnišnici. Sicer pa pravi, da če bo odločitev o njegovi razrešitvi prinesla koristi bolnišnici, potem nima nobenih posebnih pritožb.