c S
Ericsson bo odpisal za 1,4 milijarde evrov premoženja 16.01.2018 13:32 Stockholm, 16. januarja (STA) - Švedski proizvajalec telekomunikacijske opreme Ericsson je danes sporočil, da bo odpisal premoženje v skupni vrednosti 14,2 milijarde kron (1,4 milijarde evrov). Gre predvsem za naložbe izpred desetletja, ki niso ključne za njihovo trenutno poslovanje. Poteza je del prizadevanj za izboljšanje poslovanja, ki ga otežuje vse ostrejša konkurenca.

Odpis, ki ga bodo knjižili v poslovnih rezultatih za zadnje lansko četrtletje, po zagotovilih družbe ne bo vplival na denarni tok. Ukrep je bil po poročanju francoske tiskovne agencije pričakovan.

V družbi so ob tem napovedali, da bo njihova nedenarna obdavčitev zaradi davčne reforme v ZDA januarja 21-odstotna, kar je 14 odstotnih točk manj od siceršnje.

Družba, ki je v tretjem lanskem četrtletju že četrto četrtletje zapored vknjižila izgubo, je sicer v postopku prestrukturiranja. Sooča se tudi s hudo konkurenco s strani finske Nokie in kitajskega Huaweija. Poleg tega poslovanje krojijo višji stroški razvoja in opreme.

Rezultate lanskega poslovanja naj bi Ericsson objavil 31. januarja.