c S
Vodenje Pomgrada prevzema Iztok Polanič 15.01.2018 09:59 Murska Sobota, 15. januarja (STA) - Nadzorni svet Pomgrada je sporazumno razrešil dosedanjega predsednika uprave Igorja Baniča ter na njegovo mesto imenoval dosedanjega člana uprave Iztoka Polaniča. Ker se Banič leto dni pred iztekom štiriletnega mandata umika iz pomurskega gradbinca, so nadzorniki v upravo imenovali še Kristiana Ravniča.

Polanič je ob imenovanju povedal, da se razmere v panogi nekoliko izboljšujejo, kar se odraža tudi v poslovnih rezultatih. Že za leto 2017 pričakujejo boljše rezultate, kot so jih dosegali leto prej, ko so, kljub padcu obsega del na tržišču ostali na ravni realizacije iz predhodnega leta in dosegli 123 milijonov evrov prihodkov.

"Za letošnje leto načrtujemo 15-odstotni dvig prihodkov in izboljšanje dobičkonosnosti. Pomgrad zadnja leta posluje zelo stabilno, tudi načrti za letos so optimistični, saj se večji, lani pričeti gradbeni projekti, prenašajo v letošnje leto, računamo pa tudi na nove projekte," je še dodal novi prvi mož Pomgrada.

Upravi, v kateri je še Boris Sapač, se pridružuje tudi dosedanji član nadzornega sveta Kristian Ravnič, sicer univerzitetni gradbeni inženir, direktor nepremičninskega podjetja Imo-Real, ki ima dolgoletne izkušnje s področja vodenja gradbenih projektov v Sloveniji in tujini. V upravi podjetja bo skrbel za tehnično področje, so danes sporočili iz Pomgrada.

Sicer pa si trenutno eno največjih gradbenih podjetij v Sloveniji poleg dokončanja nekaterih večjih projektov, kot so Magnin obrat v Hočah, prostori Leka v Prevaljah, obnova mostov na Ptuju in v Vuhredu ter dokončanja obnov nekaterih železniških odsekov, obeta še kar nekaj poslov na področju investicijskega vzdrževanja državnih cest ter sodelovanje pri začetku gradnje Ikeinega trgovskega centra v Ljubljani.

Kot ob tem poudarjajo v Pomgradu, so večino projektov oziroma kar polovico lanske realizacije na področju gradbene operative uresničili v gospodarstvu, kjer velike projekte dobivajo na podlagi znanja, izkušenj in dobrih referenc.

Po pisanju Dela prejšnji konec tedna naj bi bil razlog za Banićev predčasni odhod različni pogledi na gradbeni posel z lastniki podjetja, ki ga preko družbe Imo-Real obvladuje prekmurski poslovnež Stane Polanič.

"Pomgrad zadnja leta posluje zelo stabilno. Zavedati se moramo, da boljši ekonomski kazalniki za gradbeništvo ne smejo biti razlog za evforijo. Iz prejšnje krize, v kateri so presahnili številni domači gradbeni velikani, smo izšli močnejši, z novimi znanji in izkušnjami," je še nekaj dni pred novim letom v pogovoru za STA dejal zdaj že nekdanji prvi mož omenjenega gradbinca.