c S
Daimlerjev Car2Go lani z močno rastjo 15.01.2018 08:26 Frankfurt, 14. januarja (STA) - Car2Go, podružnica nemškega avtomobilskega proizvajalca Daimler za izposojo avtomobilov prek mobilne aplikacije, je lani zabeležila 30-odstotno rast strank. Storitev je uporabilo 2,97 milijona ljudi, s čimer je v svojem sektorju Car2Go ohranil vodilni položaj, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Car2Go je ena izmed storitev, ki omogočajo izposojo avtomobila prek mobilne aplikacije in brez obiska poslovalnice. Mnogi tovrstne storitve vidijo kot prihodnost na področju mobilnosti, saj z enostavno in ugodno izposojo odpade potreba po lastništvu avtomobila.

"Rast smo zabeležili na vseh področjih: številu strank, dolgotrajnosti izposoje in izkoriščenosti vozil. To smo dosegli v vseh regijah, kjer smo aktivni," je dejal glavni izvršni direktor Car2Go Olivier Reppert.

Stranke so si avtomobile znamk Mercedes-Benz in Smart od podjetja lani izposodili 24-milijonkrat, s čimer so bila vozila okoli 38-odstotno izkoriščena. Največ registriranih strank imajo v Berlinu, Madridu in zahodnokitajskem mestu Chongqing.

Daimler je izposojo avtomobilov ponudil leta 2008, dobičke pa z njo kuje le v nekaterih mestih. V zadnjem obdobju so vse glasnejše govorice o združitvijo z DriveNow, konkurenčnim ponudnikom v lasti avtomobilskega proizvajalca BMW in podjetja za klasično izposojo avtomobilov Sixt.

Medtem ko je DriveNow manjši od Car2Go, pa je dobičkonosen in beleži rast števila uporabnikov. Lani je imel 1,03 milijona strank, kar na letni ravni pomeni 25-odstotno rast. Trenutno deluje s 6000 avtomobili.