c S
Objavljen razpis za direktorja celjske bolnišnice 15.01.2018 08:14 Celje, 13. januarja (STA) - Svet zavoda Splošna bolnišnica Celje je danes, potem ko je vlada v četrtek potrdila razrešitev dosedanjega direktorja Marjana Ferjanca in za v.d. direktorja imenovala Dragana Kovačića, objavil razpis za direktorja bolnišnice. Kandidati se lahko prijavijo do 24. januarja.

Kandidati morajo poleg izpolnjevanja splošnih pogojev, določenih z zakonom, imeti še univerzitetno izobrazbo oz. izobrazbo 2. bolonjske stopnje, vsaj pet let vodstvenih delovnih izkušenj, ustrezna organizacijska in upravljalska znanja, vlogi pa morajo predložiti tudi vizijo in strategijo razvoja bolnišnice, je razvidno iz razpisa, objavljenega v časniku Delo.

Svet celjske bolnišnice je dosedanjega direktorja Ferjanca novembra lani razrešil zaradi očitkov o nepripravi finančnega načrta za letos in nepravilnostih pri plačah nemedicinskega osebja. Vlada je v četrtek potrdila njegovo razrešitev, za vršilca dolžnosti direktorja pa je svet zavoda bolnišnice imenoval Kovačića.

"To dogajanje sem pričakoval. Vsi ukrepi, ki jih je ministrstvo vodilo v tem času prek sveta zavoda, so vodili k temu, da me bodo razrešili. To, da gre za politično odločitev, sem že večkrat dejal. Dejstvo je, da nisem član ustrezne stranke. Potrebovali so argumente, našli so jih tam, kjer po mojem mnenju niso pravi argumenti," je dejal Ferjanc, ki je že po odločitvi sveta zavoda novembra lani zavrnil vse očitke. Sklepa vlade sicer še ni prejel.

Po njegovi oceni je odločitev o razrešitvi nezakonita, zato predvideva, da bo sprožil ustrezne pravne postopke.

Ferjanc je celjsko bolnišnico vodil od leta 2007. O tem, kaj bo počel v prihodnje, bo po njegovih besedah odvisno od novega direktorja. Po osnovni pogodbi ima pravico, da nadaljuje delo v bolnišnici. Sicer pa pravi, da če bo odločitev o njegovi razrešitvi prinesla koristi bolnišnici, potem nima nobenih posebnih pritožb.

"Če bo pa to slabše za bolnišnico, potem pa bom, enostavno rečeno, žalosten. Vse je odvisno tudi od tega, kakšnega naslednika bodo izbrali," je dejal.