c S
Klub slovenskih podjetnikov bo podpisal sporazum o sodelovanju z nemškim združenjem BVMW 15.01.2018 08:42 Postojna, 15. januarja (STA) - Klub Slovenskih podjetnikov (SBC) danes v Postojni pripravlja forum, na katerem bodo med drugim podpisali sporazum o sodelovanju z nemškim združenjem malih in srednjih podjetij BVMW. Gre za eno največjih tovrstnih združenj na svetu, od sodelovanja pa si obetajo nadaljnjo poglobitev že tako dobrih poslovnih odnosov z Nemčijo.

Upravni odbor kluba podjetnikov je partnerstvo z BVMW uradno potrdil oktobra. Kot so pojasnili, predstavlja BVMW, čigar člani letno ustvarijo za okoli 190 milijard evrov prihodkov, največje apolitično združenje malih in srednjih podjetij v Nemčiji. Pod svojim okriljem namreč združuje več kot pol milijona podjetij s skupno okoli 11 milijonov zaposlenih.

Njegov predsednik Mario Ohoven je hkrati tudi predsednik evropske zveze združenj malih in srednjih podjetij CEA-PME, kot podjetnik deluje predvsem na področju investicijskega bančništva, pogosto pa prevzema tudi vlogo svetovalca nemški vladi.

Prihodnost sodelovanja bodo v SBC svojim članom in širši slovenski javnosti predstavili na današnjem forumu. Svoje izkušnje bodo z udeleženci med drugim delili Ohoven, predsednik upravnega odbora Postojnske jame in predsednik kluba Marjan Batagelj ter podjetnik Igor Akrapovič.

Zbrane bo med drugim nagovoril predsednik republike Borut Pahor, organizatorji pa pričakujejo tudi nekatere druge predstavnike politike. Poleg predavanj pripravljajo več okroglih miz, na katerih bodo med drugim obravnavali sodelovanje z nemškimi podjetji.