c S
Kukovica in Apat po izteku mandata iz uprave Gorenja 12.01.2018 15:29 Velenje, 12. januarja (STA) - Nadzorni svet Gorenja se je v četrtek seznanil z odločitvijo predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca, da v upravo za prihodnji mandat ne bo več predlagal dosedanjih članov Branka Apata in Petra Kukovice, ter predlog potrdil. Sestava nove uprave Gorenja bo znana najpozneje 19. julija, ko se izteče mandat članov sedanje uprave.

Kot je Gorenje danes objavilo na spletnih straneh Ljubljanske borze, je Bobinac pojasnil, da s Kukovico dobro sodelujeta in bo uspešno zaključil mandat člana uprave, da pa se je Kukovica odločil, da bo svojo poklicno pot po izteku mandata aktualne uprave nadaljeval drugje.

Apat pa bo po imenovanju nove uprave julija letos ostal v Gorenju kot pomočnik predsednika uprave. "Z Branetom Apatom sva se že pred začetkom tega mandata dogovorila, da bo v naslednjem dal v upravi priložnost mlajšim. Sem pa zadovoljen, da bova sodelavca tudi v prihodnje," je še povedal Bobinac.

V upravi Gorenja, katere mandat traja od 19. julija 2013 do 19. julija 2018, sta poleg Bobinca, Kukovice in Apata še Žiga Debeljak in delavski direktor Drago Bahun.

Nadzorniki so Bobinca že julija lani imenovali za predsednika uprave za nov petletni mandat, od 20. julija 2018 do 20. julija 2023.