c S
Povpraševanje po obveznicah kitajskega Tencenta krepko preseglo ponudbo 12.01.2018 14:25 Peking, 12. januarja (STA) - Kitajski tehnološki velikan Tencent je z izdajo obveznic zbral pet milijard dolarjev. Povpraševanje po njih je za osemkrat preseglo ponudbo, saj se je ponudb nabralo za 41 milijard dolarjev. V podjetju velikega zanimanja po obveznicah niso želeli komentirati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupina Tencent, ki je znana po zelo popularni videoigri Honour of Kings in socialni platformi WeChat, je v četrtek ponudila štiri vrste obveznic z zapadlostjo od pet do 20 let. S ponudbo obveznic je ciljala predvsem na ameriške vlagatelje.

Leta 2015 je Tencent s podobno ponudbo obveznic zbral 2,5 milijarde dolarjev, novembra lani pa na hongkonški borzi z javno ponudbo delnic svoje spletne založbe China Literature zbral 1,1 milijarde dolarjev.

Tencent si prizadeva okrepiti svoj položaj v zabavni in igralniški industriji, ne skriva pa želje po prodoru na mednarodni trg. V ZDA je skupina že investirala v aplikacijo Snapchat in v avtomobilskega proizvajalca Teslo.

Nedavno je Tencent vstopil tudi v navzkrižno lastništvo s švedskim Spotifyjem, ki velja za največjega svetovnega pobudnika pretočne glasbe.