c S
Sodišče zavrnilo tožbo nekdanje vodje pravne službe proti soboški bolnišnici 11.01.2018 15:48 Murska Sobota, 11. januarja (STA) - Delovno sodišče v Murski Soboti je zavrnilo tožbo nekdanje vodje pravne službe v Splošni bolnišnici Murska Sobota Tatjane Petek, ki je bolnišnico tožila zaradi domnevno nezakonite odpovedi in zahtevala vrnitev na prejšnje delovno mesto, ker naj bi jo na nižje premestili zaradi maščevanja. Petkova se bo na sodbo pritožila.

Kot je za STA povedal pooblaščenec bolnišnice Slavko Fartelj, je sodišče tožbo kot neutemeljeno v celoti zavrnilo in razsodilo, da je bila redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi tožnici zakonita. Sodišče po njegovih navedbah tudi ni sledilo trditvam tožnice, da poslovni razlog ne obstoji, da so bile organizacijske spremembe pri toženi stranki fiktivne narave in da je do odpovedi pogodbe prišlo zaradi maščevanja pomočnika direktorja za poslovne zadeve Marjana Mačka.

Fartelj je dodal, da po ugotovitvah oddelka delovnega sodišča v Murski Soboti takšne trditve niso bile potrjene z nobenim dokazom, tudi ne z zaslišanjem več prič, in da je bolnišnica pri organizacijskih spremembah ravnala zakonito.

Sodba še ni pravnomočna, Petkova se bo pritožila na višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani.

Za spor med Petkovo in soboško bolnišnico je javnost zvedela februarja, ko so ob razpisu za direktorja bolnišnice anonimke medijem razkrile, da naj bi si v bolnišnici za leto 2015 nezakonito izplačali neizrabljene dopuste. Za leto 2015 so namreč v bolnišnici 19 zaposlenim izplačali 13.564 evrov, od tega direktorju Bojanu Korošcu 826 evrov, strokovnemu direktorju Danielu Grabarju pa 2696 evrov.

Vodstvo bolnišnice je ob razkritju izplačil v sporočilu za javnost namreč zapisalo, da je "bilo izvedeno v skladu z veljavno zakonodajo in obstoječo sodno prakso in tudi po nasvetu takratne vodje pravno-kadrovske službe", torej Petkove.

Ta pa je nato od medijev, ki so o tem poročali, zahtevala popravek, v katerem je zapisala, da navedba o "nasvetu takratne vodje pravno-kadrovske službe ni resnična". Priložila je tudi kopijo elektronske pošte, v kateri piše, da je izplačila nadomestil za neizrabljeni dopust odsvetovala.

Preiskava policije zaradi domnevno nezakonitih izplačil za neizrabljene dopuste v bolnišnici še poteka.