c S
Svetovalnica za migrante opozarja na težave delavcev, ki jih delodajalci ne želijo odjaviti 16.08.2016 13:26 Ljubljana, 16. avgusta (STA) - Goran Lukić in Goran Zrnić iz Svetovalnice za migrante sta predstavila težave delavcev, ki so podali izredno odpoved delovnega razmerja, delodajalci pa jih niso želeli odjaviti iz obveznega zavarovanja. Kje je razlog za to, po mnenju Zrnića vedo zgolj delodajalci sami, v svetovalnici pa od institucij v takšnih primerih pričakujejo več človečnosti.

Delodajalci po mnenju zagovornika pri svetovalnici Zrnića delavcev praktično ne želijo odjaviti. Delavec mora nato sprožiti postopek ugotavljanja lastnosti zavarovanca na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz), na osnovi katerega je lahko šele po nekaj mesecih odjavljen iz obveznega zavarovanja.

Kot je izpostavil Lukić, delavec v tem čas ne more uveljaviti pravice do denarnega nadomestila na zavodu za zaposlovanje, ker je uradno pri delodajalcu še vedno prijavljen. Dodal je, da delodajalca odjava delavca iz zavoda stane pol ure, pa še to ob težavah z računalnikom, delavca pa to stane več mesecev.

To pa po besedah Zrnića še zdaleč ni edini primer. Kot je dodal, jih je v zadnjih letih obravnaval "malo morje". Eden od primerov se je končal s sodno poravnavo, v kateri je bil delodajalec zavezan, da delavca odjavi v 15 dneh, a tega enostavno ni naredil.

Sistem bi bilo po njegovem mnenju potrebno urediti s poostrenim nadzorom in uvajanjem sankcij, saj se delodajalci po mnenju Zrnića zavedajo, da ne bodo kaznovani in je to zadnja stvar, ki jim pade na pamet. Tudi če en dan pride odjavit delavca za šest mesecev nazaj, se ne zgodi nič, je poudaril.

Kritičen je bil do Zpiza, ki bi po njegovem mnenju lahko sam preveril pri inšpektoratu za delo, če je bila izredna odpoved izpeljana po zakonu. Mi tu pričakujemo več človečnosti od institucij, ki se teh težav gotovo zavedajo, je dejal.

Tudi Lukić je bil kritičen do sistema. Kot je ponovil, lahko delodajalec delavca odjavi kadarkoli, kar mu omogoča zakonodaja. Strinja se, da bi lahko zavod našel način za odjavo zavezanca. Na Zpizu sicer razumejo zakonodajo, a se zavijejo v že mnogokrat slišan odgovor, da izvajajo zakon, je dodal.

Novinarske konference se je udeležil tudi strokovni sodelavec Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Marko Tanasić, ki je medtem poudaril, da je žogica na terenu zavoda za zaposlovanje. Kot je izpostavil, je delavcu delovno razmerje poteklo, zato izdaja odločbe o nadomestilu ne bi smela biti vprašljiva.

Tanasić je dodal, da sama odjava iz zdravstvenega zavarovanja nima vpliva na obstoj delovnega razmerja, zato bi moral zavod nadomestilo izplačevati takoj, ko je ugotovil, da je delovno razmerje prenehalo.