c S
Na odboru sindikalni predlog spremembe definicije minimalne plače 28.10.2015 07:28 Ljubljana, 28. oktobra (STA) - Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide bo danes obravnaval sindikalni predlog spremembe definicije minimalne plače. Novelo zakona so s podpisi državljanov vložili sindikati, z njo pa predlagajo, da bi iz definicije minimalne plače izvzeli dodatke za nočno, nedeljsko in praznično delo. Predlaganim spremembam se obeta podpora.

Sedem reprezentativnih sindikalnih central želi s spremembo definicije minimalne plače popraviti krivico za delavce z minimalno plačo, ki delajo v teh pogojih, saj ostali delavci dodatke za tovrstno delo prejemajo dodatno k plači.

Predlogu se obeta podpora, vendar pa vlada poudarja, da si je treba pri vprašanju definicije in višine minimalne plače prizadevati za konstruktiven socialni dialog in doseganje najširšega možnega soglasja socialnih partnerjev.

Predlogu namreč ostro nasprotujejo delodajalci, Združenje delodajalcev Slovenije je tako že zagrozilo z izstopom iz socialnega sporazuma, če bo predlog sprejet. Očitke, da je v tem primeru odpovedal socialni dialog, je bilo slišati tudi ob splošni razpravi, ki jo je o noveli že opravil DZ. Predlog je sicer prvo branje prestal brez poslanskega glasu proti.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je septembra ob napovedi, da bodo v SMC podprli predlog sprememb pri minimalni plači, dejal, da bodo zaradi povečanja stroškov dela predlagali paket sprememb, da bi ohranili konkurenčnost gospodarstva. Med spremembami je napovedal davčno razbremenitev delovnih mest z višjo dodano vrednostjo, zvišanje davčne obremenitve kapitala oz. dobička, bolj prožno zaposlovanje in boljše poslovno okolje.

Izločitev dodatkov za nočno, nedeljsko in praznično delo iz minimalne plače pa bo popravek definicije po mnenju ZL pripeljalo le na pol poti. Zato so predlagali, da se iz minimalne plače izločita tudi dodatek za delovno dobo in dodatki za posebne pogoje dela, ki izhajajo iz posebnih obremenitev pri delu, neugodnih vplivov okolja in nevarnosti pri delu.