c S
Za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem na voljo tri milijone evrov 27.10.2014 07:50 Ljubljana, 25. oktobra (STA) - Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil javni razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem. Za sofinanciranje kadrovskih štipendij, ki se bodo izplačevale od šolskega/študijskega leta 2014/2015 do zaključka izobraževanja na tej izobraževalni ravni, je namenjenih tri milijone evrov.

Letošnji razpis je objavljen v skladu z novim zakonom o štipendiranju, ki je stopil v veljavo letos in prinaša na področje sofinanciranja kadrovskih štipendij nekaj novosti.

Glavne novosti razpisa so vsakoletna obvezna praksa, obveznost zaposlitve za eno leto, obveznost zaposlitve najkasneje v enem mesecu od zaključka izobraževanja, za katerega je delodajalec prejemal sofinanciranje, in izplačilo kadrovske štipendije najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec.

Delodajalcem, ki bodo uspešni na razpisu, bo sklad sofinanciral 50 odstotkov štipendije, vendar največ do 30 odstotkov minimalne plače, kar v času objave razpisa znaša 236,74 evrov.

Razpis je odprt do porabe sredstev, vendar najdlje do vključno 31. marca 2015. Več informacij o razpisu in razpisno dokumentacijo je navedenih na spletni strani sklada.