Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Dogodki > Izbrani dogodek
 

Napovednik dogodkov

Spremembe Zakona o davku na dodano vrednost od 1.1.2019 dalje - NOVA GORICA

13.12.2018

SEMINAR INŠTITUTA ZA RAČUNOVODSTVO

Najavljene spremembe in dopolnitve ZDDV-1 so tik pred sprejemom, saj se morajo začeti uporabljati že s 1.1.2019. Spremembe ZDDV-1 so zlasti posledica sprememb evropskih predpisov s področja obračunavanja DDV, s katerimi se želi na ravni EU doseči enotno obdavčitev kuponov, ki bodo izdani po 31.12.2018 in s tem pri čezmejnih transakcijah preprečiti dvojno obdavčitev ali neobdavčitev kuponov. Hkrati se na ravni EU uveljavlja poenostavitev pravil glede določitve kraja opravljanja storitev za mala podjetja, ki opravljajo telekomunikacijske storitve, storitve oddajanja in elektronske storitve osebam, ki niso davčni zavezanci – po novem, je določena skupna vrednost opravljenih storitev, ki jo mora davčni zavezanec preseči, da je dolžan izpolnjevati obveznosti glede obračunavanja DDV v drugi državi članici.

S spremembami in dopolnitvami ZDDV-1 se ukinjajo tudi določene administrativne obremenitve in spreminja institut samoprijave ter višina obresti v primeru popravljanja napak v obračunu DDV in v primeru naknadne predložitve obračuna DDV.

Na seminarju vas bomo seznanili z vsemi navedenimi spremembami in dopolnitvami, hkrati pa vas bomo seznanili z najnovejšo sodno prakso sodišča EU, ki bo v nekaterih primerih pozitivno vplivala na poslovanje davčnih zavezancev.

Predavateljica: Branka Svilar Mugoša