FinD - Novice - Allianz v četrtletju s pozitivnim poslovanjem presenetil analitike
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.11.2019

Allianz v četrtletju s pozitivnim poslovanjem presenetil analitike

Frankfurt, 08. novembra (STA) - Največja evropska zavarovalnica, nemška Allianz, je v letošnjem tretjem četrtletju vknjižila 1,95 milijarde evrov čistega dobička, kar je 0,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. S tem je presegla napovedi analitikov, ki so pričakovali, da se bo četrtletni dobiček ustavil malenkost nižje pod lanskim.

Dobiček iz poslovanja je ostal stabilen pri 2,98 milijarde evrov, medtem ko so se prihodki od prodaje okrepili za osem odstotkov na 33,4 milijarde evrov. V Allianzu dobre poslovne rezultate pripisujejo predvsem rasti na področju življenjskega zavarovanja v Nemčiji, Italiji in ZDA.

Tudi divizija za premoženjsko in nezgodno zavarovanje je v tretjem četrtletju beležila rast prihodkov, se je pa dobiček iz poslovanja na tem segmentu znižal zaradi nižjih zavarovalnin.

Kot je ob objavi četrtletnih poslovnih rezultatov zapisal izvršni direktor Oliver Bäte, je Allianz v času, ko se trg sooča s številnimi izzivi, znova postregel s solidnimi rezultati.

Zavarovalnica s sedežem v Münchnu je malenkost popravila tudi napoved celoletnega poslovanja. Pričakuje, da se bo ob koncu leta dobiček iz poslovanja ustavil okoli 500 milijonov evrov nižje ali višje od prej načrtovanega cilja, zastavljenega na ravni med 11 in 12 milijardami evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar