FinD - Novice - Munich Re ob višjem četrtletnem dobičku dvignil napovedi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.11.2019

Munich Re ob višjem četrtletnem dobičku dvignil napovedi

München, 07. novembra (STA) - Največja svetovna pozavarovalnica, nemški Munich Re, je v tretjem četrtletju ustvarila 865 milijonov evrov čistega dobička, kar je 44,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Družba je v luči dobrega četrtletja izboljšala tudi pričakovanja za celotno leto, v katerem po novem pričakuje več kot 2,5 milijarde evrov čistega dobička.

Pozavarovalnica je v tretjem četrtletju zbrala za 13,7 milijarde evrov bruto premij, kar je dobrih sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes objavila družba.

Pozavarovalnica je medtem izplačala za 981 milijonov evrov zavarovalnin, kar je malenkost več kot lani. Najdražji je bil tajfun Faxai, ki je septembra prizadel Tokio in pozavarovalnico stal 380 milijonov evrov. Še 360 milijonov evrov je Munich Re izplačal zaradi orkana Dorian, ki je v istem mesecu pustošil po Bahamih.

V pozavarovalnici ob tem ocenjujejo, da bodo škode še večje po uničujočem tajfunu Hagibis, ki je oktobra prizadel Japonsko.

Glede na pozitivno poslovanje v prvih devetih mesecih so v pozavarovalnici ocenili, da bo celoletni čisti dobiček presegel sprva načrtovanih 2,5 milijarde evrov. Prvotne cilje o 49 milijardah evrov naj bi presegli tudi prihodki, še poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar