FinD - Novice - Unicredit v devetmesečju povečal dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.11.2019

Unicredit v devetmesečju povečal dobiček

Ljubljana/Milano, 07. novembra (STA) - Italijanska skupina Unicredit je v prvih devetih mesecih letos ustvarila 3,26 milijarde evrov čistega dobička, kar je 8,2 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. V Sloveniji se je dobiček povečal za 23,7 odstotka na 28 milijonov evrov, so danes sporočili iz Unicredita.

Unicredit banka Slovenija in Unicredit Leasing sta v tem obdobju ustvarila 60 milijonov evrov prihodkov iz poslovanja ali za odstotek več. Čisti obrestni prihodki so se zmanjšali za 7,7 odstotka na 34 milijonov evrov.

Banka je v devetmesečju oblikovala za 11 milijonov evrov slabitev. Dobiček iz poslovanja se je znižal za 4,2 odstotka na 27 milijonov evrov, je italijanska Unicredit danes objavila na svoji spletni strani.

Skupina Unicredit se je pohvalila, da je v letošnjem tretjem četrtletju vknjižila najvišji četrtletni čisti dobiček po letu 2008. Ta se je v četrtletni primerjavi povečal za 25,7 odstotka na 1,1 milijarde evrov.

Prihodki so se v devetih mesecih znižali za dva odstotka na 13,98 milijarde evrov. Stroški poslovanja so se znižali za 3,6 odstotka. Obseg slabih posojil se je v tretjem četrtletju nadalje znižal na 14,5 milijarde evrov.

V bančni skupini so potrdili za letos napovedane poslovne rezultate. Prihodki naj bi dosegli 18,7 milijarde evrov, dobiček pa 4,7 milijarde evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar