FinD - Novice - Odbor za finance v luči novih strankarskih razmerij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.11.2019

Odbor za finance v luči novih strankarskih razmerij

Ljubljana, 07. novembra (STA) - Odbor DZ za finance bo nadaljeval v sredo začeto obravnavo predloga Levice za dvig prispevnih stopenj za obvezno zdravstveno zavarovanje. Ta je del paketa, s katerim želijo ukiniti dopolnilno zavarovanje. Razplet je tudi postopkovno negotov v luči novih strankarskih razmerij po sporočilu Levice, da sporazumu o sodelovanju z vlado ne bo več sledila.

Predlog novele zakona o prispevkih za socialno varnost, ki je na mizi odbora za finance, predstavlja rešitev Levice za nadomestitev izpada prihodkov ob ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Tega sicer vsebuje predlog sprememb zakona o zdravstvenem zavarovanju, ki ga tudi predlaga Levica.

Predloga sta v sredo ločeno obravnavala odbora DZ za finance in za zdravstvo, a nobeden od njiju obravnave ni končal. Na odboru za finance se je v razpravi pričakovano izkazalo, da koalicija predloga ne podpira, se je pa zapletlo na odboru za zdravstvo, ko je koalicija napovedala možnost podpore ukinitvi zavarovanja, a le ob sprejemu kar devetih dopolnil, s katerimi bi med drugim namesto dviga prispevnih stopenj, kot je želela Levica, kot finančni vir uvedli pavšalni prispevek v višini 29 evrov.

Levica je to razumela kot nestrinjanje s svojim predlogom in ugotovila, da je vlada odstopila od medsebojnega sporazuma o sodelovanju. Tako bo Levica odslej polno opozicijska stranka. Kaj to pomeni za njeno nadaljnje ravnanje, saj se je s tem, ko ne bo več sledila sporazumu, med drugim odpovedala omejitvam pri vlaganju interpelacij, pa naj bi postalo znano v prihodnjih dneh.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar