FinD - Novice - Na skupščini ZZZS tudi o strateškem razvojnem programu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.11.2019

Na skupščini ZZZS tudi o strateškem razvojnem programu

Ljubljana, 06. novembra (STA) - Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bo na današnji redni seji med drugim obravnavala strateški razvojni program ZZZS za obdobje 2020-2025. Ta bo narekoval smer dela zavoda v naslednjih letih.

Prvo obravnavo predloga razvojnega programa so opravili že na junijski skupščini. V obravnavi je bil do 15. septembra, danes pa je pričakovati potrditev dokumenta.

ZZZS bo po napovedih razvojnega programa deloval kot sodobna strokovna ustanova, ki bo "učinkovito in pregledno izvajal svoja pooblastila na področju zdravstvenega varstva", je ob predstavitvi izpostavil generalni direktor ZZZS Marjan Sušelj.

Da bi to dosegli, nameravajo v naslednjih letih med drugim izboljšati informiranje in odpraviti neenakosti med zavarovanci, obvladovati čakalne dobe z učinkovito in racionalno rabo javnih sredstev, zmanjšati administrativna bremena ter vzpostaviti učinkovit sistem pridobivanja novih kadrov. Prav tako bodo cene zdravstvenih storitev določali na podlagi kontinuiranih stroškovnih analiz.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar