FinD - Novice - Slovenska podjetja v iskanje novih poslovnih priložnosti na Kitajskem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.11.2019

Slovenska podjetja v iskanje novih poslovnih priložnosti na Kitajskem

Šanghaj, 05. novembra (STA) - V Šanghaju bo danes vrata odprl največji kitajski uvozni sejem CIIE, na katerem se bo že drugič predstavila tudi Slovenija. Nove poslovne priložnosti bo iskalo 20 slovenskih podjetij, sejem pa si bo ogledal tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

China International Import Expo (CIIE) bo letos potekal drugič in velja za prestižni gospodarski dogodek, namenjen tako predstavitvi izdelkov široke potrošnje kot tudi visokih tehnologij.

Kot so pred začetkom zapisali v javni agenciji Spirit Slovenija, se bo Slovenija z nacionalnim in zimskim paviljonom ter s stalno razstavo izdelkov slovenskih podjetij kitajski poslovni javnosti predstavila kot dežela visokih tehnologij, inovativnih izdelkov in storitev, pa tudi kot odlična partnerica pri učinkoviti pripravi na izvedbo zimskih olimpijskih iger, ki jih bo leta 2022 gostila kitajska prestolnica, sicer že gostiteljica letnih olimpijskih iger leta 2008.

V nacionalnem paviljonu, ki je prvotno namenjen mednarodni blagovni izmenjavi, bo svoje izdelke, inovativne rešitve in storitve predstavljalo 11 podjetij, in sicer Arctur, Arhel, Instrumentation Technologies, Istenič, KF Finance, Mare Santo, Mikropis Holding, Pipistrel, Steklarna Hrastnik, Unior in startup ZkotZ.

Inovativne izdelke in rešitve na področju alpskega smučanja, smučarskih skokov in teka na smučeh pa bo v zimskem paviljonu predstavljalo devet podjetij in dve instituciji. To so Alpina, Arctur, And by Andraž, Artrebel9, Elan, Sandi Murovec, Slatnar, Sherpa in ZkotZ ter Smučarska zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenije.

Odprtja letošnjega dogodka se bo udeležil tudi kitajski predsednik Xi Jinping. Iz Slovenije je v Šanghaj odpotoval minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar